Tila

Kinnarin tila sijaitsee Janakkalan kunnan Ikaaloisten kylässä. Turengin keskustaan on matkaa vajaat 5 km ja Hämeenlinnaan 14 km. Pellot rajoittuvat Hiidenjokeen. Talouskeskus sijaitsee metsäisten harjujen pohjoispuolella. Nykyinen jugend-tyylinen päärakennus on vuodelta 1916 ja sen on suunnitellut arkkitehti E. A. Talpo.

Historia

Kinnareita on ollut näillä main “aina”, sillä tila sijaitsee entisaikojen tärkeiden kauppareittien varrella. Kinnari tulee sanasta skynnare, joka merkitsee nahkuria. Tilan alueella sijaitsee edelleen uhrikivi ja päärakennuksen rakentamisen yhteydessä löytynyt rautakautinen kalmisto, jotka osaltaan kertovat alueen olleen asuttu jo hyvin pitkään.

Alkuperäinen Kinnarin suku on katkennut 1800-luvun puolenvälin tienoilla isännän kuoltua ja leskirouvan naitua uuden miehen. Tuolloin on ollut tavallista ottaa sukunimi tilan nimen mukaan. Jälkimmäisestä liitosta syntyi poika Otto, josta tuli Kinnarin tilan isäntä vuonna 1870. Vuonna 2010, eli 140 vuotta myöhemmin, tila siirtyi sukupolvenvaihdoksella agrologi Leila Kinnari-Wahrenille.
Valokuvien kopiointi on kielletty.
Webdesign ©Pet-Web 2011