Laidunpaikat

Tarjoamme kesäisin laidunpaikkoja kivoille ja sosiaalisille ruunille ja tammoille sekä toisinaan 1-vuotiaille orivarsoille. Meillä on kunnolliset, viljellyt, hyvinhoidetut peltolaitumet. Laidunkausi alkaa toukokuun loppupuolella ja loppuu syyskuun loppuun. Minimiaika laitumella oloon on 1 kk. Kuitupohjainen kenttä, laadukas Safety Systemsin estekalusto ja mahtavat maastot käytössä! Myös mahdollisuus hevosten uittamiseen jokirannassa.

Totutus tuoreeseen ruohoon kannattaa aloittaa pari viikkoa ennen laidunkauden alkua. Ennen laitumelle tuloa hevonen on oltava madotettu viimeistään viikkoa ennen laitumelle laskua. Madotusvelvoite poistuu ainoastaan, jos hevoselta on otettu huhti-toukokuussa lantanäyte, joka on osoittautunut puhtaaksi laboratoriotutkimuksissa. Tässä kohtaa kannattaa tarkistaa myös rokotusten voimassaolo.

Hevoset ja laitumet tarkistetaan päivittäin ja hevosille tarjoillaan kivennäiset arkisin kerran päivässä. Samassa yhteydessä voidaan tarjoilla myös hevosen muut lisärehut, jos omistaja niin haluaa. Mahdollisista vammoista tai häiriötilanteista ilmoitetaan omistajalle viipymättä.

Kentän ja estekaluston käyttö sisältyy laidunvuokraan. Laitumilla on "tuulikaapit", joihin hevosen voi ottaa hoidettavaksi erilleen laumasta. Hevoset voi tuoda talliin hoitotoimenpiteiden ajaksi. Kentällä saa juoksuttaa liinassa ja irtona, jollei se häiritse muita. Meillä on käynyt koulu- ja estevalmentajia. Omaa valmentajaa saa käyttää. Meillä on tosi kivat maastot, joten lämpimästi suosittelemme maastoilua kaikille! Kesällä päästään uittamaan Hiidenjokeen.

Hevoset kotiutuvat laitumelta sovitusti tai kun kelit eivät ole enää suotuisat laiduntamiselle. Yleensä laidunkausi on kestänyt syyskuun loppuun, mutta joskus on ollut hyviä kelejä vielä lokakuussakin, ja toisaalta joskus kylmiä sateita jo syyskuun lopulla. Kinnarin tilalla ei ole tallipaikkoja laidunhevosille, joten laidunkauden päätyttyä hevonen on omistajan vastuulla.Soita ja kysy lisää! 050-411 6248/Leila.


Valokuvien kopiointi on kielletty.
Webdesign ©Pet-Web 2011